Što nam sve treba za “Božićnu priču”?

“Što nam treba za Božićnu priču? Trebaju nam najslađi keksi! Oni s cimetom. I čokoladom. I posuti šećerom u prahu. I onda ti trag tog šećera ostane na nosu …”

U utorak, 28. studenog 2023. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka premijerno je izvedena „Božićna priča“ Charlesa Dickensa, u režiji Renate Carole Gatice. U predstavi sudjeluje ansambl Hrvatske drame ali i naši polaznici! Dvadeset polaznica i polaznika našeg dramskog studija marljivo su radili i utkali puno truda i ljubavi u ovu predstavu! Autorice adaptacije su Ivana Đula i Milica Sinkauz, a autori glazbe Ivana Đula i Luka Vrbanić. Ulogu Scroogea igra Denis Brižić (u alternaciji s Deanom Krivačićem), a u ostalim su ulogama nastupaju Deni Sanković, Edi Ćelić, Mario Jovev, Nika Grbelja, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović, Serena Ferraiuolo, Ana Marija Brđanović i Kristina Paunovski, dok će se iz off-a čuti glasovi Aleksandra Cvjetkovića, Olivere Baljak, Aleksandre Stojaković i Ivane Đula. Scenografkinja je Paola Lugarić Benzia, kostimografkinja Sandra Dekanić, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić, a koreografkinja je Kristina Paunovski.

Iza nas je nešto više od mjesec dana intenzivnih proba, uzbudljivih, izazovnih, posebnih – ispunjenih radom ali i radošću. A pred nama? Pred nama je ukupno 14 izvedbi koje su na repertoaru riječkog Kazališta sve do kraja prosinca. Hvala svima – i malenima i velikima koji su učinili ovo putovanje toliko lijepim i posebnim!

Ako ste propustili premijeru, ne brinite – imate još više od deset prilika da budete dio jedne od najljepših božićnih priča svih vremena! Čekamo vas u riječkom Kazalištu!

Share:

Facebook
LinkedIn
Email

Prijava na newsletter

Sve informacije i novosti o našem radu!